Nürnbergi puszedli
Hozzávalók: (40-50 darabhoz)
4 tojás,
A mázhoz:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, az őrölt fűszereket, a reszelt citromhéjat, mandulát, a mogyorót, végül a finomra vágott cukrozott citrom és narancshéjat. Az ostyalapokat egy sütőtepsire sorakoztatjuk, a közepére kávéskanálnyi formás kis halmokat rakunk. Előmelegített forró sütőben (200-220 fok) a középső rácson kb 25 percig sütjük. A csókocskákat egy másik rácsra szedjük és hagyjuk egészen kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot, a kakaót és a vizet egy lábaskában felforraljuk, majd belekeverjük a vajat, úgy, hogy az „ostyatalpat” ne érje a máz. Fejjel lefele belemártogatjuk a csókocskákat. Ismét a rácsra rakosgatjuk őket és hűvös helyen (de nem hűtőszekrényben!) hagyjuk megdermedni.
No comments:
Post a Comment