12.04.2009

Makány Mama receptjei - 2. rész


Nürnbergi puszedli


Hozzávalók: (40-50 darabhoz)

4 tojás, 180 g porcukor, 1 csipetnyi só, egy-egy mokkáskanál őrölt szegfűszeg és szerecsendió, 1 csapott evőkanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 180 g hámozatlan, darált mandula, 180 g100 g cukrozott citromhéj (citronát), 100 g cukrozott narancshéj (oranzsát), 40-40 db 5 cm átmérőjű, kerek ostyaalap. hámozott, darált mogyoró,

A mázhoz: 200 g porcukor, 35 g kakaó, 30 g vaj vagy kakaóvaj, 5 evőkanál forróvíz.


A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, az őrölt fűszereket, a reszelt citromhéjat, mandulát, a mogyorót, végül a finomra vágott cukrozott citrom és narancshéjat. Az ostyalapokat egy sütőtepsire sorakoztatjuk, a közepére kávéskanálnyi formás kis halmokat rakunk. Előmelegített forró sütőben (200-220 fok) a középső rácson kb 25 percig sütjük. A csókocskákat egy másik rácsra szedjük és hagyjuk egészen kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot, a kakaót és a vizet egy lábaskában felforraljuk, majd belekeverjük a vajat, úgy, hogy az „ostyatalpat” ne érje a máz. Fejjel lefele belemártogatjuk a csókocskákat. Ismét a rácsra rakosgatjuk őket és hűvös helyen (de nem hűtőszekrényben!) hagyjuk megdermedni.


No comments:

Post a Comment