5.14.2012

The coctail dress / A koktélruha

Each woman should have at least one coctail dress; this is the must item of all times. Coctail dresses are semi-formal pieces, somewhere between the daily and the evening wear categories. It can be short or long, it's not the length that determines a coctail dress, though the length ranges from just above the knee to touching the ankle. The LBD (little black dress) is the most popular coctail dress, no woman can ignore it from her wardrobe! There is no LBD in Makány Márta's 2012 collection, but these colourful pieces draw attention for sure.
If you have doubt what a coctail dress look like, take a look at the photos below. How do you like them?

Minden nőnek van legalább egy koktélruhája, szinte kötelező darab. A koktélruhát félhivatalos eseményeken hordunk, ahol a hétköznapi ruházat alulöltözöttségre vall, de az estélyi ruha már túl sok lenne.
Lehet hosszú vagy rövid, igazából nem ez határozza meg, hogy egy ruha koktélruha e. A hossznál azonban fontos figyelembe venni, hogy térd fölé nem nagyon érhet, viszont a bokáig nyugodtan.
A kis fekete ruha a koktélruhák királynője, egy nőnek sem hiányozhat a ruhatárából! Makány Márta 2012-es kollekciójában kis fekete ugyan nincs, de ezek a színes ruhák magukra/magunkra vonják a figyelmet, ez nem kérdés.
Ha kétségeid lennének,hogy milyen is egy koktélruha, hát íme pár fotó a mostani kollekcióból. Tetszenek?

No comments:

Post a Comment