5.07.2012

Weekend in Prague / Prágai hétvége

Budapest is amazing, but spending some days in Prague in May is awesome. The whole city is spinning around and reflects real eternity, you feel like in a small jewellery box.
Though there are many tourists in the center especially in weekends, you can easliy find peaceful and quiet places to chill out - the city is full of nice bars, cafés, pubs and parks. Useless to mention that on the main shopping street all the exlusive brands are available. If Hermes is presented in a city, it does mean something and not only to fashion victims. Dior has 3 (!!) stores, Prada and Fendi have flagship stores. All on Parizska street.
Two local designers, Klara Nademlynska and Beata Rajska are located only 2 minutes from the luxury stores, having visited them was even more interesting and fun. Worth having a look if you are in town!

Budapest csodálatos és továbbra is kedvenc városunk, de pár nap májusban Prágában megér egy misét. Az egész város sugárzik és pörög, miközben meg tudja tartani ékszerdoboz jellegét. A központ valószínűleg mindig túristákkal van tele, különösen hétvégenként, de azért számos pihensére és kikapcsolódásra tökéletes hely van a városban. A kávézók, a bárok, a sörözők és a parkok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak.
Mondani sem kell,hogy a helyi Andrássy úton (Parizska) megtalálható az összes luxusmárka, sokkal több, mint Budapesten. Ha egy városban Hermés kapható, az már jelent valamit, és nem csak a divatrajongóknak. A Diornak 3(!!) boltja van, míg a Prada és a Fendi is flagship boltban kínálja termékeit.
Ami viszont ennél is izgalmasabb volt, két helyi tervező boltjába is eljutottunk. Klara Nademlynska és Beata Rajska minimál design szerint berendezett boltja egy sarokra található a Parizska utcától, érdemes ellátogatni ide, ha Prágában jártok.

source: www.klaranademlynska.cz

source: www.klaranademlynska.cz

source: www.klaranademlynska.cz

source: www.beatarajska.cz/

source: www.beatarajska.cz/

source: www.beatarajska.cz/

No comments:

Post a Comment