5.16.2012

Wedding cakes / Esküvői torták

No doubt, the Matias confectionery in Győr is fantastic, and its leader, Jozsef Lengyel is one of the greatest confectioners we have ever met.
We had heard about Jozsef a lot before we finally met him during working on our book "Wedding" in 2010. Actually it was a friend who suggested us getting in touch with Jozsef. He was so delighted and promised to send us as many cakes as we wanted. "This is the beginning of a beautiful friendship" - we thought and really looked forward to cooperate with Jozsef.
Jozsef Lengyel and his masterpieces are fabolous and besides looking gorgeous, the cakes taste amazing as well. Just take a look at the pictures. And go to Alexandra Café at Parizsi Nagyaruhaz in Budapest, or to Matias Confectionery in Győr for tasting them. Definitely worth a trip!


Nincs kétségem, hogy Lengyel József, a győri Matias Cukrászda vezetője az ország egyik legjobb cukrásza. 
Már azelőtt sokat hallottunk róla, hogy megismertük. Két évvel ezelőtt, az Esküvő c. könyv készítése közben ajánlotta egy barát, hogy keressük fel Józsefet, mert csodálatosak a munkái. Legnagyobb meglepetésre telejsen felvillanyoztuk és annyira izgatott lett, hogy megígérte, annyi tortát és süteményt küld, amennyit csak kérünk. Ez aztán egy barátság kezdete! :)
József és az ő csodái amellett, hogy gyönyörűek, még istenien finomak is. Érdemes csak a fotókra nézni. És persze megkóstolni őket egyesével. Budapesten például a Párizsi Nagyáruház Lotz termében található Alexandra kávézóban. Vagy Győrben a Matias Cukrászdában.
















No comments:

Post a Comment